DE 22E OMLOOP VAN DE GRENSSTREEK KOMT ERAAN!

We hopen dat je erbij bent op 17 augustus!

Wie had gedacht in augustus 2019 dat de 22e editie van de Omloop van de Grensstreek pas 2 jaar later zou kunnen doorgaan. Door de coronapandemie werden o.a. alle wielerwedstrijden opgeschort. De wereld en het leven stond meer dan een jaar stil. Bij veel mensen werd hun leven onderste boven gegooid. En ook binnen onze vereniging gebeurde dit... Zo moest de KVC Vlug en Vrij totaal onverwacht afscheid nemen van Ronny Rigole. Bestuurslid en verantwoordelijke voor onze mobiele seingevers. We zullen zijn altijd gezellige aanwezigheid missen... Dit jaar moesten we ook François Naeye, ons oudste bestuurslid uit handen geven. Wij herinneren ons zeker de levendige verhalen die hij kon vertellen over onze bijna 100-jarige veloclub...

Toen in mei en juni duidelijk werd dat er zou kunnen worden gekoerst in augustus, duurde het niet lang of er werd besloten om dit jaar de koers te laten doorgaan. Daardoor zijn het enkele (te korte) maanden geweest met veel werk, maar ook van intens samenwerken om het mogelijk te maken de wedstrijd te organiseren. Het gevolg daarvan mag gezien worden: op dinsdag 17 augustus gaat te Wervik en in de grensstreek de 22e Omloop van de Grensstreek - Eurogifts Front Cycling Tour van start.

De wedstrijd maakt dit jaar deel uit van de Lotto Beker Van België. Door de pandemie en een tekort aan tijd hebben weliswaar enkele andere manches van de BVB moeten afhaken, doch ons bestuur is er zeker van dat de 25 deelnemende ploegen er die dag zullen staan om uit te maken wie de opvolger zal worden van Tom Van Vuchelen, de winnaar uit 2019.

Weliswaar zullen er nog coronamaatregelen zijn die moeten worden gevolgd, maar die - en we hopen dit van ganse harte - zullen de wielerliefhebbers niet weerhouden om te komen naar Wervik, de grensstreek en het heuvelland, om te genieten van een spannende wedstrijd! Wie meer informatie wil, kan deze vinden op deze site. De technische gidsen (Nl/F), de uurroosters, de erelijst, ...

Maar we willen ook zeker onze sponsors niet vergeten. Met toch wel een beetje een bang hartje gaan aankloppen na en in deze coronatijden. Het is niet evident. Groot was dan ook onze verbazing dat Vlug en Vrij op zeer veel sympathie heeft mogen rekenen!! Een warme "dank u wel" aan al onze sponsors. Dit is zeker op zijn plaats en ook deugddoend voor de vele medewerkers aan de Omloop van de Grensstreek!

Naast de Omloop van de Grensstreek is er in de namiddag ook de afwachtingswedstrijd voor amateurs en masters. Kijken of misschien zelf meedoen? Aan u de keuze!